Sunday, April 24, 2011

vivix testimonialSo..cubalah hari ini

ingin awet muda & kesihatan yg optimum , boleh hubungi Zalee @ 012-2533820

dengan setiap pembelian 1 botol vivix, anda akan mendapat 1 kupon cabutan bertuah + 2kupon bonus FREE (penyertaan dibuka dari 10April 2011 hingga 31 Ogos 2010)


Usaha niaga kami bersama 1MalaysiaLuckyDrawContest.com

Friday, April 22, 2011

HARIAN METRO 22/1/2010

Bantu lambat penuaan wajah
Oleh Siti Zarinah Sahibsitizarinah
@hmetro.com.my2010/01/22
.

RAMAI wanita bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada wajah. Namun penuaan adalah proses semula jadi yang tidak dapat dielakkan. Penuaan membabitkan kemerosotan fungsi organ dan sel dalam sistem tubuh yang berlaku secara berperingkat ketika usia meningkat. Proses itu menyebabkan berlaku perubahan fizikal dan fisiologi yang tentunya menakutkan wanita. Namun proses berkenaan berbeza antara individu, bergantung kepada genetik, diet, gaya hidup dan persekitaran.

Perubahan fizikal disebabkan proses penuaan ini termasuk rambut menipis dan mula beruban, kulit menipis dan kurang anjal serta muncul garis halus. Tenaga semakin berkurangan malah lemak mula terkumpul sehingga menyukarkan seseorang mendapatkan berat badan yang ideal. Malah proses penuaan juga akan menyebabkan muncul pelbagai penyakit termasuk kemerosotan sistem daya tahan melawan penyakit, kerapuhan tulang serta kurang daya penglihatan.

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.

Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.

Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada.

Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan.

Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.

Vivix boleh didapati menerusi harga ahli Shaklee di semua cawangan Shaklee seluruh negara.

Sila call Zalee @012-2533820

Wednesday, April 20, 2011

PENAWAR DIABETES - VIVIX

DIABETES – PEMBUNUH SENYAP #1 DI MALAYSIA

Lebih 1.5 juta penghidap kencing manis / diabetes mellitus di Malaysia. Statistik Kementerian Kesihatan, golongan wanita merupakan penghidap yang tertinggi berbanding lelaki dan ia bertambah setiap tahun.

Apakah Diabetes?

Diabetes ialah sejenis penyakit kronik di mana badan kita tidak dapat menghasilkan atau menggunakan insulin, sejenis hormon yang bertanggungjawab menukar glukose kepada tenaga yang diperlukan oleh badan. Hormon insulin dihasilkan oleh sekumpulan sel yang terdapat di dalam organ pankrease. Diabetes dikategorikan kepada 2 iaitu:


Insulin-dependent (Type 1)

Penyakit auto-immune yang mana badan langsung tidak dapat menghasilkan insulin, selalunya terjadi kepada kanak-kanak dan remaja. Pesakit-pesakit diabetes jenis ini memerlukan suntikan harian insulin untuk terus hidup.


Non-insulin-dependent (Type 2 )

Pesakit-pesakit diabetes jenis ini masih boleh menghasilkan insulin sendiri tapi tidak mencukupi sepertimana yang dihasilkan oleh seorang yang sihat, ataupun mencukupi tapi badan tidak dapat menggunakan insulin tersebut. Majoriti pesakit diabetes tergolong dalam kategori ini. Di Malaysia 98% daripada 1.5 juta pesakit diabetes adalah Type 2.


Apakah symptom-symptom diabetes?

Pesakit-pesakit mungkin mengalami sebahagian atau semua symptom dibawah atau tiada langsung.

Kerap kencing, Selalu dahaga, Mudah lapar, Mudah keletihan, Penurunan berat badan mendadak, Penglihatan kabur, Luka yang lambat sembuh, Rasa kebas-kebas di tangan dan kaki serta Mudah mendapat jangkitan.PENAWAR DIABETES – VIVIX

Dengan bahan semulajadi , kehebatan Resveratrol….. penawar kepada masalah kesihatan anda….
Anda mesti cuba hari ini juga…Hubungi saya segera… Zalee @ 012 2533 820

Anti Aging Story - Vivix Shaklee

VIVIX@SHAKLEE

1MALAYSIALUCKYDRAWCONTESTKEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA JADILAH PENGGUNA BERTUAH.....

DAPATKAN VIVIX - PENAWAR DIABETES & ANTI PENUAAN (AWET MUDA).


DENGAN SETIAP PEMBELIAN VIVIX,ANDA AKAN DAPAT 1 KUPON CABUTAN + 2 BONUS KUPON FREE...

DAN SETIAP KUPON MEMPUNYAI NO SIRI UNIK...

CABUTAN HADIAH BULANAN = 2 UNIT LCD TV TOSHIBA 32"

ANDA MUNGKIN MENJADI PEMENANG UTAMA(GRAND PRIZE) SEBUAH KERETA PROTON INSPIRA MIVEC 1.8

JANGAN BERLENGAH LAGI (PENYERTAAN: 10 APRIL 2011 - 31 OGOS 2011)


UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI ZALEE DI 012-2533820 @ E-MAIL KE, vivix_shaklee@yahoo.com


LAYARI LAMAN RASMI

http://www.1Malaysialuckydrawcontest.com

Sebelum & Selepas Mengambil Vivix ShakleeGAMBAR SELEPAS MENGAMBIL VIVIX SHAKLEEGAMBAR SEBELUM MENGAMBIL VIVIX SHAKLEE

Monday, April 18, 2011

TONIK ANTI PENUAAN

Tonik anti penuaan

Oleh KHAIRUNNISA SULAIMAN

CUBA renungkan wajah ibu dan ayah yang semakin dimamah usia yang dilakari dengan garis-garis halus, terbayang pula bagaimana wajah kita pada usia mereka.

Usia yang melangkah tahun demi tahun bakal mengubah bentuk fizikal menyebabkan ramai yang sanggup berbelanja besar untuk 'mengekalkan keremajaan' masing-masing.

Ada yang menjalani pembedahan plastik yang dikatakan mampu mengembalikan penampilan fizikal seseorang.

Ada juga yang mengambil pelbagai makanan tambahan serta suntikan untuk mengekalkan keremajaan.

Apa yang perlu diketahui penuaan merupakan proses semulajadi sememangnya dijangka dan tidak siapa boleh menghalangnya daripada terus berlaku.

Meskipun penuaan satu proses semula jadi, mengapa manusia menjadi tua masih dilihat sebagai misteri kehidupan yang kompleks.

Ada beberapa teori mengapa manusia menjadi tua.

Pertama berkait dengan faktor genetik iaitu sesuatu yang sudah diprogramkan, misalnya berapa kali sel akan membiak dan menggantikan sel yang lama telah dikodkan dalam program genetik.
Contohnya sel yang diprogramkan untuk 60 tahun, apabila sampai usia 60 tahun, graf aktivitinya mula menurun.

Teori kedua pula apabila seseorang menjadi tua mungkin disebabkan kesan toksin di dalam persekitaran atau pemakanan.

Toksin yang terdapat secara semulajadi di dalam bentuk radikal atau ion bebas atau yang dihasilkan bahan kimia, contohnya rokok menyebabkan kematian sel lebih awal daripada kematian secara semulajadi.

Ini menyebabkan proses penuaan berlaku dengan lebih cepat.

Bagaimanapun kajian sains mendapati proses penuaan boleh diperlahankan manakala penyakit yang berkaitan dengannya boleh dicegah.

Kajian saintifik mempunyai bukti yang kukuh menunjukkan bahan semulajadi yang terdapat dalam anggur yang dikenali sebagai resveratrol berupaya mengubah kesan negatif akibat pengambilan makanan dengan kalori tinggi dan meningkatkan jangka hayat pada tikus yang diuji.

Menggunakan hasil kajian berkenaan, sebuah syarikat yang membekalkan makanan kesihatan tambahan Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd, meneruskan kajian berkenaan bagi menjadikan resveratrol sebagai tonik anti penuaan yang sedang dalam proses permohonan paten.

Cabaran revolusi dalam menangani penuaan peringkat sel, Campuran Minuman Botanikal Vivix telah diperkenalkan buat kali pertama di negara ini oleh Shaklee.

Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee Corporation Dr. Carsten R. Smidt berkata, pihaknya bangga dengan pencapaian inovasi Vivix.

"Pasukan kami telah melaburkan masa bagi mencipta dan menghasilkan campuran unik kandungan polifenol yang apabila ditambah dengan resveratrol telah menunjukkan hasil kajian makmal yang positif terhadap empat punca mekanisme penuaan sel," katanya.

Empat mekanisme berkenaan adalah melindungi dan membaiki DNA, menyelaras genetik, pengeluaran tenaga sel dan memperlahankan proses penuaan.

Cuba bayangkan, makanan tambahan anti-penuaan, hidangan Vivix lebih baik berbanding dengan kandungan resveratrol yang terdapat dalam produk anti penuaan biasa yang terdapat di persekitaran.

Kajian makmal menunjukkan kandungan Vivix didapati 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding dengan mekanisme utama resveratrol tunggal.

"Pada masa resveratrol menangani tiga hingga empat mekanisme penuaan, ini tidak berkesan dalam menangani pembentukan protein AGE yang meningkatkan integriti dan hayat sel," katanya.

Oleh sebab itu jelas Carsten, saintis mereka di Shaklee telah mengenalpasti dan mencipta campuran polifenol yang 10 kali lebih berkuasa berbanding hanya resveratrol dalam menangani empat mekanisme penuaan sel.

Pengguna boleh mengambil sekurang-kurangnya satu sudu teh Vivix sehari semasa sarapan atau makan tengahari.

Kandungan utama Vivix adalah anggur Muscadine, Elderberry, Polyganum cuspidatum dan lobak ungu.

Buat mas ini Vivix keluaran Shaklee telah mendapat Sijil Halal dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).